Comisia Europeană propune interzicerea fumatului în terase, stații de autobuz și grădini zoologice

0

Comisia Europeană va recomanda interzicerea fumatului pe terasele cafenelelor, în stațiile de autobuz și în grădinile zoologice, conform unui proiect de lege obținut de Euronews. Această măsură extinde reglementările existente, introduse în 2009, care vizau reducerea expunerii la fumul de țigară în spațiile publice și de muncă.

Noua propunere vizează nu doar fumul de țigară, ci și produsele din tutun fără nicotină, precum vape-urile și produsele din tutun încălzit. Comisia Europeană dorește să curățe spațiile publice de toți aerosolii, nu doar de fumul de țigară, ca parte a eforturilor de a reduce riscurile pentru sănătate.

Noile reguli ar interzice fumatul și în zonele exterioare parțial acoperite, cum ar fi terasele și balcoanele, precum și în nodurile de transport public, cum ar fi stațiile de autobuz și aeroporturile. De asemenea, se va interzice fumatul în zonele exterioare aferente locurilor de muncă, spitalelor și azilelor de bătrâni, precum și în locurile de joacă, parcurile de distracții, piscinele și grădinile zoologice.

Această propunere este parte a Planului Comisiei de Combatere a Cancerului, care vizează reducerea utilizării tutunului cu 30% până în 2025 și atingerea unei „generații fără tutun” până în 2040. Implementarea acestui plan ar urma să înceapă în 2025, cu scopul de a proteja sănătatea publică și de a reduce impactul expunerii pasive la aerosolii din produsele din tutun.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.