Două drumuri naționale, de importanță strategică, vor fi reabilitate

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda R. Moldova în valoare totală de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea a două drumuri naționale. Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi BERD.

Din contul banilor oferiți, va fi reabilitat și modernizat drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la 4 benzi de circulație, cu o lungime estimativă de 7 km. De asemenea, vor fi reabilitați aproximativ 85 km din drumul M1, frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că reabilitarea și modernizarea acestor tronsoane reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere a Republicii Moldova și nu numai. Cele două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, creează conexiuni cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană, dezvoltă comerțul și permit cetățenilor să se deplaseze mai rapid și mai în siguranță oriunde.

Suma reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, cealaltă parte a sumei fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

Comments (0)
Add Comment