Două drumuri naționale, de importanță strategică, vor fi reabilitate

0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda R. Moldova în valoare totală de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea a două drumuri naționale. Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi BERD.

Din contul banilor oferiți, va fi reabilitat și modernizat drumul M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la 4 benzi de circulație, cu o lungime estimativă de 7 km. De asemenea, vor fi reabilitați aproximativ 85 km din drumul M1, frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că reabilitarea și modernizarea acestor tronsoane reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere a Republicii Moldova și nu numai. Cele două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, creează conexiuni cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană, dezvoltă comerțul și permit cetățenilor să se deplaseze mai rapid și mai în siguranță oriunde.

Suma reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”, cealaltă parte a sumei fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.