Edilul capitalei, la inaugurarea Scuarului Tinerilor din capitală: Avem planuri pentru dezvoltarea tineretului. Vrem să facem lucruri bune, aici, acasă

Primăria Chișinău foarte mult a investit în ultima perioadă pentru dezvoltarea proiectelor pe segmentul tineretului. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul inaugurării Scuarului Tinerilor de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

„Sunt foarte multe proiecte ce le desfășurăm cu comunitatea tinerilor. Sunt multe proiecte pe linia granturilor mici și a bugetului civil. Acum suntem în stabilirea strategiei pentru tinere. Urmează și un program municipal de abilitare economică a tinerilor pentru deschiderea afacerilor. Primăria municipiului Chișinău va veni cu o sumă pe care noi o estimăm acum la 200 de mii de lei. Se lucrează la conceptul programului. Va fi ceva similar ca proiectul pe care l-am elaborat eu în 2007. Va fi orientat și pentru diasporă, dar și către cei care sunt acasă”, a declarat edilul.

Ceban a spus că se lucrează la centre de tineret, consilii de tineret, dar și alte proiecte pe zona de educație, de sănătate, pe zona de participare, pe zona de acces la servicii, etc.

„Pentru crearea acestui scuar au fost oferiți peste 600 de mii de lei. Nu este vorba doar de această sumă, care ar părea o investiție simbolică pentru Chișinău”, a menționat Ceban. Edilul a punctat că în ultimii ani au fost majorate substanțial bugetele pentru tineri și lucrurile devin din bine în mai bine. Întotdeauna există loc pentru alte soluții.

„În ceea ce ține capitala bugetului, eu sunt mândru că suntem în top 4 pe linia dosarelor. Și dacă luăm din culise, dosarul nostru a fost la limită, ales practic între Chișinău și orașul câștigător. Pregătim dosarul pentru anul viitor”, a conchis Ceban.

ceban
Comments (0)
Add Comment