Luptătorul Victor Ciobanu merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorul Victor Ciobanu merge la Jocurile Olimpice de la Paris. Reprezentantul Republicii Moldova și-a asigurat prezența la Olimpiada din vară, după trei victorii spectaculoase la turneul de la Baku. Alți cinci sportivi îşi vor mai încerca norocul peste o lună, la competiția de la Istanbul.

Cu ajutorul mai multor procedee de mare clasă, Victor Ciobanu și-a adjudecat victoria în duelul cu Hleb Makaranka din Belarus și, astfel, a obținut biletul de participare la Jocurile Olimpice din Franța. Reprezentantul Republicii Moldova a avut câștig de cauză în categoria de 60 de kilograme, unde a mai obținut două succese în fața sportivilor din Israel și Lituania, transmite evenimentul.md cu referire la tvrmoldova.md.

Elevul lui Mihail Cucul a primit medalia chiar pe salteaua de luptă, dar și certificatul oficial pentru Olimpiada de la Paris.

Pentru Victor Ciobanu va fi a doua prezență la Jocurile Olimpice, după experiența de la Tokyo, când a fost la un pas de a lua bronzul, dar a pierdut în finala mică și s-a mulțumit cu locul cinci. 

Mâine, vor încerca să obțină biletul de participare la Olimpiada din vară luptătorii de stil liber, printre ei Maxim Saculțan, Vasile Diacon, Ivan Ichizli, Radu Lefter și Gheorghe Erhan. Republica Moldova mai are alți opt sportivi deja calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.

Urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM pentru știri de ultimă oră!

Comments (0)
Add Comment