“Orașul Profesiilor”: Un eveniment educativ pentru copii în Parcul „La Izvor”

Vara continuă să aducă celor mici diferite activități distractive. În context, anunță Ion Ceban, sâmbătă, 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, în zona havuzului, va avea loc „Orașul Profesiilor” cel mai mare eveniment de orientare profesională pentru copii.

„ „Orașul Profesiilor” își va deschide larg ușile pentru micii vizitatori, începând cu ora 12:00. La intrare, care este liberă, fiecare copil la va primi un pașaport de participare. Evenimentul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani”, a scris Primarul General.

Evenimentul are ca scop oferirea fiecărui copil oportunitatea de a-și realiza potențialul, iar companiilor să-și demonstreze responsabilitatea față de societate.

Astfel, până la ora 16:00, copiilor le vor fi prezentate profesii din diverse structuri de Stat și din mediul de afaceri din Republica Moldovei, printre care: constructor, salvator, pompier, chinolog, tehnician de explozibili, polițist, medic, asistent social, criminolog, coafor, agronom, medic veterinar, DJ, mecanic auto, vânzător, bancher, bucătar, actor, model sau croitor.

„După o scurtă lecție introductivă, copiii vor primi o sarcină aplicată și vor învăța despre profesia selectată, având, totodată, șansa de a se „angaja” cu acte în regulă la una sau mai multe profesii. La rândul lor, părinții vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții companiilor și să afle mai multe despre partenerii proiectului”, a mai spus Ion Ceban.

„Orașul Profesiilor” este un eveniment organizat de Fundația de Caritate „Ukrainian Educational Foundation” şi Fundația de Caritate „Hora Binelui”, cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău.

Comments (0)
Add Comment