Politologul Ian Lisnevschi avertizează asupra propagandei politice în școli și grădinițe

Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei tendințe tot mai îngrijorătoare în societate: Folosirea copiilor în scopuri politice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Lisnevschi a subliniat că propaganda în grădinițe și școli devine din ce în ce mai frecventă, provocând îngrijorări.

Potrivit politologului, autoritățile și partidele politice apelează la copii pentru a crea o imagine pozitivă și pentru a atrage atenția publicului.

“De regulă, la exploatarea politică a copiilor recurg politicienii fără simțul responsabilității asupra viitorului,” a explicat Lisnevschi.

Ian Lisnevschi a subliniat că “folosirea copiilor în scopuri politice dăunează psihicului și dezvoltării lor.” El a argumentat că cei mici trebuie să crească într-un mediu liber, fără presiuni și manipulări politice.

“Când copiii devin un instrument al jocurilor politice, acest lucru poate avea un impact negativ asupra viziunilor și comportamentului lor pe viitor,” a adăugat el.

Politicienii care nu au simțul responsabilității, adesea nu realizează toate consecințele acțiunilor întreprinse de ei, a continuat Lisnevschi.

“Lipsa unui interes personal pentru generația viitoare îi face mai înclinați să folosească copiii ca instrument în jocurile lor politice. Pentru ei, copiii sunt doar un mijloc de a-și atinge scopurile, nu persoane cu dreptul la copilărie și protecție.”

Lisnevschi a oferit și câteva soluții pentru a proteja copiii de exploatarea politică.

Educație și gândire critică: Învățați copiii să gândească critic și să analizeze informațiile pe care le primesc. Explicați-le că nu tot ceea ce văd și aud este adevărat.
Controlul mediului: Supravegheați cu cine și cât de des interacționează copiii voștri, fie în viața reală, fie pe internet. Ajutați-i să-și aleagă prietenii și mediul corect.
Discuție și explicare: Discutați cu copiii despre politică, explicați-le de ce și cum pot deveni ținte ale manipulării.”

În concluzie, politologul a subliniat dreptul fundamental al copiilor.

„Copiii au dreptul la siguranță și protecție împotriva exploatării politice.”

Pentru mai multe detalii, vizitați canalul de Telegram al politologului Ian Lisnevschi.

ian lisnevschi
Comments (0)
Add Comment