Politologul Ian Lisnevschi avertizează asupra propagandei politice în școli și grădinițe

0

Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei tendințe tot mai îngrijorătoare în societate: Folosirea copiilor în scopuri politice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Lisnevschi a subliniat că propaganda în grădinițe și școli devine din ce în ce mai frecventă, provocând îngrijorări.

Potrivit politologului, autoritățile și partidele politice apelează la copii pentru a crea o imagine pozitivă și pentru a atrage atenția publicului.

“De regulă, la exploatarea politică a copiilor recurg politicienii fără simțul responsabilității asupra viitorului,” a explicat Lisnevschi.

Ian Lisnevschi a subliniat că “folosirea copiilor în scopuri politice dăunează psihicului și dezvoltării lor.” El a argumentat că cei mici trebuie să crească într-un mediu liber, fără presiuni și manipulări politice.

“Când copiii devin un instrument al jocurilor politice, acest lucru poate avea un impact negativ asupra viziunilor și comportamentului lor pe viitor,” a adăugat el.

Politicienii care nu au simțul responsabilității, adesea nu realizează toate consecințele acțiunilor întreprinse de ei, a continuat Lisnevschi.

“Lipsa unui interes personal pentru generația viitoare îi face mai înclinați să folosească copiii ca instrument în jocurile lor politice. Pentru ei, copiii sunt doar un mijloc de a-și atinge scopurile, nu persoane cu dreptul la copilărie și protecție.”

Lisnevschi a oferit și câteva soluții pentru a proteja copiii de exploatarea politică.

Educație și gândire critică: Învățați copiii să gândească critic și să analizeze informațiile pe care le primesc. Explicați-le că nu tot ceea ce văd și aud este adevărat.
Controlul mediului: Supravegheați cu cine și cât de des interacționează copiii voștri, fie în viața reală, fie pe internet. Ajutați-i să-și aleagă prietenii și mediul corect.
Discuție și explicare: Discutați cu copiii despre politică, explicați-le de ce și cum pot deveni ținte ale manipulării.”

În concluzie, politologul a subliniat dreptul fundamental al copiilor.

„Copiii au dreptul la siguranță și protecție împotriva exploatării politice.”

Pentru mai multe detalii, vizitați canalul de Telegram al politologului Ian Lisnevschi.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.