Bucurie mare pentru elevi. Când începe vacanța de primăvară

0

În perioada 8-12 martie, elevii vor fi într-o minivacanță. În aceste condiții, Direcția Educație a Capitalei vine cu un șir de recomandări pentru părinți și pentru copii, în special atunci când aceștia se află în spațiile publice sau în afara locuinței.

Astfel, părinții sunt îndemnați să-i încurajeze pe copii să spună de fiecare dată unde merg și cu cine sunt.

„Asigurați-vă că știu regulile de traversare corectă a străzii: doar la trecerile de pietoni și numai când semaforul este verde. Verificați întotdeauna copiii să poarte echipament de protecție adecvat atunci când se deplasează cu bicicleta, rolele sau skateboard-ul. Încurajați copiii să vă ceară ajutor atunci când trebuie să folosească un echipament electric și asigurați-vă că sunt sub supravegherea dumneavoastră sau a unui adult responsabil în timpul utilizării. Învățați copiii să respecte mediul înconjurător, să sorteze gunoiul și să-l arunce în locurile special amenajate. Instruiți copiii cu noțiuni de prim ajutor și ce să facă în caz de urgență, când să sune la serviciul de urgență 112”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

De asemenea, autoritățile municipale încurajează, în această perioadă de minivacanță, activități în aer liber și interacțiunea socială față în față, în locul expunerii excesive la tehnologii.

„Stabiliți limite clare pentru timpul petrecut în fața ecranelor și încurajați activități mai productive și sănătoase. Savurați din plin din vacanța de primăvară și de timpul petrecut util cu toată familia: excursii în natură, activități sportive, culturale, seri de film sau lectură, gătit în familie, zile de relaxare sau alte activități pe placul familiei dumneavoastră”, se mai arată în mesajul Primăriei Chișinău.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.