Buveta din strada Trandafirilor a fost reparată și și-a reluat activitatea în regim normal

0

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de cum gestionează guvernarea actuală criza pandemică. Edilul spune că toate acțiunile sunt o dezamăgire fată de întregul popor. Declarațiile vin după ce astăzi în Republica Moldova s-au înregistrat 60 de decese din cauza Covid.

“60 de decese într-o zi. În corpore trebuie să demisioneze actuala guvernare.

Mai proastă guvernare nu a avut Moldova. Chișinăul se va descurca. Promit”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Situația epidemiologică prin COVID-19 ne demonstrează în ultima săptămână, 2 extreme. Pe de o parte specialiștii atestă descreșterea evidentă a numărului de infecții zilnice – fapt care ne bucură și ne generează optimism, iar specialiștii sunt de părere că sunt șanse că valul epidemic bate în retragere. De cealaltă parte, observăm și înregistrăm cu îngrijorare un număr zilnic extrem de mare de decese cauzate de complicațiile COVID”.

Ceban spune că a scăzut presiunea pe spitalele municipale care internează pacienții cu COVID, astfel, acum sunt suficiente paturi libere pentru internarea pacienților. Mai mult, a scăzut parțial și presiunea pe paturile de Terapie Intensivă: datorită și faptului că săptămâna trecută au fost activate cele 2 secții de Terapie Intensivă la Spitalul ”Sf. Treime” cu 36 de paturi ATI.

„ La Centrul COVID-19 de la Moldexpo, la fel, avem paturi suficiente, inclusiv paturi de Terapie Intensivă. Deoarece am primit un mesaj public și am înțeles noi că de la Ministerul Sănătății că nu va fi instalată stația de oxigen la Centrul de la Moldexpo, noi am fost nevoiți să divizăm Spitalul ”Sf. Treime” în două blocuri separate (blocul COVID și blocul non-COVID);

Am strămutat 30 paturi de Terapie Intensivă de la Moldexpo la Spitalul ”Sf. Treime” (care prezentau un pericol eminent de accidente tehnogene, dar și din cauza insuficienței de oxigen la Centrul COVID); Pentru securizarea pacienților și evitarea cazurilor de posibile situații non-conforme la Terapia Intensiva la Moldexpo (incendii sau explozii a buteliilor de oxigen) am efectuat modificări în infrastructura Spitalului ”Sf. Treime”, am activat acele 36 paturi ATI, dar și 200 paturi de tratament COVID, prin conectarea la sursă sigură și securizată de oxigen și echipamente conforme”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că la Centrul COVID-19 sunt disponibile 350 paturi de tratament COVID și 12 paturi ATI: este o presiune mai mică pe rețele, dar și un risc mai mic de situații non-conforme.

„La Centrul COVID este dislocat un echipaj de pompieri de la IGSU. Solicităm ca acest serviciu să rămână prezent și mobilizat 24/24 la Moldexpo – anume pentru asigurarea securității anti-incendiare”, a precizat edilul.

Primarul a mai adăugat că responsabilii sunt în continuare mobilizați pe vaccinarea populației împotriva virusului COVID, toate punctele de vaccinare din municipiu activează cu regim deplin, inclusiv în weekend, la fel autobuzul și troleibuzul de vaccinare sunt dislocate zilnic în locațiile stabilite și ne bucură ca sunt foarte solicitate și asigură un regim de deplină conformitate pentru procesul de vaccinare.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.