Călătoria cu taxiul se scumpește

0

Vom plăti mai mult pentru taxi, cu 60 de bani pentru fiecare kilometru parcurs! Companiile de taxi afirmă că scumpirea este necesară pentru a supraviețui, în timp ce călătorii se plâng că și așa plătesc o groază de bani pentru astfel de serviciu, transmite evenimentul.md cu referire la  jurnaltv.md.

După ce gazul comprimat a ajuns să coste peste 12 lei, iar cel lichefiat – aproape 14 lei, șoferii de taxi spun că suportă pierderi mari, iar salariile lor s-ar fi redus cu circa 30 la sută. Mulți se gândesc să-și caute de lucru în altă parte.

Președintele asociației care apără drepturile transportatorilor în regim de taxi susține că majorarea tarifelor este strict necesară. Companiile trebuie să-și ajusteze prețurile pentru a supraviețui. De profit, nici vorbă.

“În ultimii ani, businessul cu taxi nu mai este rentabil, din cauza modificărilor de pe piața economică. Au crescut prețurile la piese, la gaz. Respectiv, crește costul net al călătoriei” spune Constantin Condrea, președintele asociației transportatorilor în regim de taxi.

Călătorii spun că serviciile de taxi și așa sunt scumpe. Oamenii spun că se străduie să cheme un taxi doar în caz de strictă necesitate. Șoferii spun că deja simt lipsa clienților. Lucrurile s-ar putea schimba dacă ar fi modificată legislația, spune Constantin Condrea.

Potrivit acestuia, companiile străine de taxi, care activează în Republica Moldova, dictează prețurile așa cum vor.

“Din păcate, Moscova ne dictează prețul la gaz, dar și la taxi. Această situație contravine principiilor legii anti-monopol, pentru că peste 70 de firme schimbă prețurile cum vor” a mai adăugat Condrea.

O lege care ar pune companiile străine în rând cu cele locale ar putea facilita păstrarea prețurilor constante la taxi. În Republica Moldova sunt înregistrate peste 80 de firme de taxi, dintre care în jur de 70 lucrează pentru platforme internaționale.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.