Câți copaci au fost plantați ieri în sectoarele capitalei. Edilul capitalei: Mai verde – doar împreună putem face

0

Campania de plantare a arborilor și arbuștilor în Chișinău continuă. Ieri au fost alese zeci de locații în toate sectoarele unde au fost sădiți zeci de mii de puieți cu participarea mai multor grupuri de inițiativă, care s-au alăturat campaniei Primăriei Chișinău lansate anul trecut.

Dimineața a început în sectorul Buiucani, Parcul „La Izvor”! Peste 30 de tineri voluntari ai proiectului verde.md au plantat astăzi peste 300 de arbori (mesteceni, frasini, salcii, tei) şi 50 de arbuști ( iasomie, aronia, magonia), împreună cu angajaţii preturii de sector.

Au fost plantați cca 600 de arbori de frasin şi paltin împreună cu reprezentanţii Organizaţiei ,,Tinerii Iubesc Moldova”, Clubul Sportiv ,,GARUDA” şi echipa de voluntari ,,Căutarea oamenilor dispăruţi”.

„Încurajăm intenţia tinerilor de a se implica în acţiunile inițiate de Primăria Chişinău de plantare a arborilor în zonele verzi ale oraşului. Vom continua şi pe parcursul săptămânilor viitoare să îmbogăţim vegetaţia orașului, dar și să ajungem la cifra de 100 de mii de copaci plantați într-un singur an de la lansarea campaniei de plantare inițiată de Primăria Chișinău”, a declarat Ceban.

Peste 200 de oameni au plantat ieri în zona de la Dacia circa 1500 de copaci. Este vorba despre elevii Liceului Teoretic ,,Pro Succes”, ai Colegiului de Ecologie, detaşamentul pompieri şi salvatori Botanica, AquaTrade SRL şi mai mulţi voluntari. La fel, s-au alăturat campaniei de salubrizare şi evacuare a frunzişului pe str. Sarmizegetusa studenţii de la Colegiul de Transporturi.

Împreună cu voluntarii din cadrul Centrului Municipal de Tineret Chişinău, elevii Liceului Teoretic„M. Lomonosov”, Firma „Sebo” și locuitorii sectorului Rîșcani, au fost plantați peste 1000 de аrbоri din diferite specii. La fel, alți 2000 de copaci au fost plantați în sectorul Ciocana.

Pentru ieri au fost planificați să fie plantați în scuarurile şi parcurile din municipiul Chişinău 6.600 de copaci. Amintim că doar săptămâna trecută  în spaţiile verzi din oraş au fost plantaţi alţi cca 6000 de copaci, iar pe parcursul anului 2020, cifra arborilor plantaţi pe teritoriul municipiului Chişinău a ajuns la 65 de mii.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.