Cea mai mare pictură modulară din Europa, realizată de un moldovean

0

Explozie de culoare, amalgam de forme și contraste se ascund în spatele celui mai mare tablou modular din Europa, pictat în R. Moldova de artistul plastic Alexei Gurschii.

Opera de artă este pictată pe pânză și este formată dintr-un puzzle din alte 60 de tablouri mai mici, lucrarea artistului plastic a fost realizată în șapte zile și reprezintă viziunea autorului asupra lumii în care trăim, transmite evenimentul.md cu referire la Moldova1.md.

„Eu am visat pictura aceasta și în șapte zile am făcut-o. Am numit-o „The World””, spune Alexei Gurschii.

Totodată este și autorul colecției de artă „Collision”, fiind vernisată prima dată la București, ulterior la Chișinău.

„Expoziția „Collision” este de fapt debutul meu într-o nouă latitudine ca pictor. La această colecție au venit oamenii care trebuie, cei care pot să vadă lucrurile altfel”, mai adaugă artistul plastic.

Pictorul vine cu o inovație absolută și pentru femeile din Republica Moldova. Acesta a creat colecția „Moldovencele”, în care se regăsesc mai multe femei din țara noastră în tablourile sale.

Tabloul modular „The World” a apărut pentru prima oară într-un studio din New York. Actualmente, urmează să fie acreditat de Guinness Book, ca cea mai mare pictură modulară din lume.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.