Ceban: Gaz este, de ce copiii nu pot să iasă la școală de luni? Dacă o vor face, să fie deschis agentul termic

0

Primăria Chișinău nu poate face nimic în cazul școlilor ce sunt închise, pentru că această decizie a fost luată la nivel național de către Guvern. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban, potrivit căruia, majoritatea părinților sunt nedumeriți și nemulțumiți.

„Am fost întrebat de foarte mulți și în multiple mesaje. Știu că astăzi este organizat și un protest. Am comunicat cu unii membri ai comunității Părinții Solitari. Le-am spus că Comisia Municipală nu poate face nimic în acest caz deoarece decizia este luată de Comisia Națională și Ministerul Educației. O altă decizie la nivel local, ar însemna încălcarea legii în condiții de declarare a Stării de Urgență în țară.

Am văzut și declarația Biroului regional pentru Europa al OMS unde sfătuie și cere țărilor să nu închidă școlile că ar însemna un colaps pentru sistemul educațional. Noi nu putem să mai lăsăm copii acasă. Ei au nevoie de socializare, de implicare, de ieșire în mediul lor obișnuit pentru a învăța”, a punctat Ceban.

Primarul spune că elevii nu pot să mai piardă un an.

„Deși cred că nu chiar asta a fost motivul pentru a închide școlile, deja avem un contract semnat cu Gazprom, poate totuși revedeți întoarcerea copiilor la școală în Chișinău. Gaz deja este, stimați colegi de la guvernare, copii stau acasă, închiși în case fără teme, nici măcar online nu fac lecții”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că dacă copii ies la școală de luni, instituțiile vor fi încălzite începând de la finele acestei săptămâni ca copii să nu se întoarcă în pereții reci.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.