Ceban: Se execută în continuare lucrări de reabilitare în subteranele din oraş dar şi de reparaţie a carosabilului, în mai multe sectoare

0

Pe parcursul săptămânii precedente în capitală au fost realizate mai multe lucrări de reparație curentă și întreținere a infrastructurii rutiere, cu implicarea întreprinderii „Exdrupo”. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a menționat că au fost executate și lucrări de pregătire pentru asfaltarea ulterioară.

„În total a fost asfaltată o suprafață de 3 mii m2 de carosabil. Subdiviziunile „Exdrupo” și „Apă-Canal Chișinău” au intervenit operativ la lichidarea situației de avarie pe str. Ismail, pentru a evita prăbușirea suprafeței de carosabil. Pe str. Teilor a fost aplicat beton asfaltic de tip binder și stratul de uzură. Urmează a fi amenajate în asfalt accesele și parcările”, a specificat Ion Ceban.

Totodată, se execute în continuare și lucrări de reabilitare în subteranele din oraș dar și de reparație a carosabilului, în mai multe sectoare.

„S-a lucrat și la subteranele din cartierul Telecentru, pe șos. Hîncești, două din ele fiind finalizate. La pasajul din zona Ministerului Apărării urmează a fi finalizate lucrările săptămâna curentă. S-a intervenit pentru ermetizarea și hidroizolarea acceselor și a pereților de suport. Lucrările au continuat și în comuna Țînțăreni, dar și la accesul către Stația de pompieri de pe str. Cernăuți. A fost aplicat circa 3 mii m2 de marcaj rutier pe bd. Alba Iulia, bd. Decebal, str. Independenței, str. Podul Înalt, str. Vasile Alecsandri și str. Calea Orheiului. A fost inițiat procesul de achiziție a indicatoarelor rutiere pentru a demara lucrările de amenajare și aplicare a marcajului, în special pentru benzile dedicate pe tronsonul Alba Iulia – Ion Creangă – Ștefan cel Mare și Sfânt – Dacia”, a menționat edilul.

De asemenea, o atenție deosebită se acordă și gurilor de captare a apelor pluviale de pe străzile municipiului Chișinău. Astfel, doar în săptămâna precedentă au fost schimbate 199 de grile a receptoarelor pluviale.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.