Chișinău găzduiește conferința despre educația online în învățământul preșcolar

0

Peste 300 de educatori și directori de grădinițe au participat la Conferința „Educația online fără hotare din perspectiva învățământului preșcolar”, organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit Primăriei Chișinău, subiectele abordate au vizat exemple de proiecte educaționale pentru preșcolari, studii de caz din experiența pedagogică din învățământul preșcolar, sesiuni de instruire pe competențe digitale și sesiuni de instruire pe managementul proiectelor educaționale.

Platforma digitală educațieonline.md include mai multe instrumente interactive care sunt utilizate pentru crearea de sarcini didactice. Astfel, instrumentul educatieinteractiva.md are 26607 de utilizatori din 2781 de instituții de învățământ înregistrate, 65069 aplicații create și 260276 exerciții efectuate.

Prin Proiectul Educație online fără hotare au fost realizate peste 6000 de proiecte educaționale. Conform ultimelor date, în cele 128 instituţii de învăţământ preşcolar, 15 instituţii cu învățământ primar şi secundar care au în structură şi grupe preşcolare și 27 de grădinițe subordonate APL de nivelul I sunt înscrişi 38.152 copii, care sunt repartizaţi în 1575 grupe.

În învățământul preșcolar activează aproximativ 2800 de cadre didactice și de conducere.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.