Edilul capitalei cere Ministerul Sănătății să doteze cu o stație de oxigen Centrul COVID Moldexpo

0

„Struțo-Camilă” – așa a numit conducerea Ministerului Sănătății Centrul COVID Moldexpo care a este cea mai importantă sursă alternativă în lupta și salvarea oamenilor de covid din toată țara atunci când spitalele nu mai fac față presiunii”, spune Ion Ceban.

În contextul de aprovizionare constantă cu oxigen, de securizare și excludere a situațiilor neconforme, primarul general a solicitat Ministerului Sănătății dotarea imediată a Centrului COVID de la Moldexpo cu o stație de oxigen.

„Trezește nedumerire, există o stație nouă de oxigen procurată de Ministerul Sănătății din sursele Băncii Mondiale care stă depozitată, în timp pacienții la Moldexpo au nevoie de oxigen în cantități majore.

Stația cu oxigen securizată poate fi instalată în termen restrâns. Cerem oficial și public Guvernului și Ministerului Sănătății instalarea imediată a stației de oxigen la Centrul COVID, conform normativelor indicate de Agenția de Supraveghere Tehnică”, scrie Ceban într-o pagină pe pagina sa de Facebook.

Ceban mai spune că totodată, necesită a fi organizate puncte cu suport de Oxigen absolut în toate spitalele (republicane și municipale) prin adaptarea și dotarea spațiilor disponibile din aceste instituții cu stații și rețele, concentratoare și butelii cu oxigen.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.