Guvernul propune declararea stării de urgență în domeniul energeticii pe întreg teritoriul R. Moldova pentru o perioadă de 30 de zile

0

Guvernul propune Parlamentului declararea stării de urgență în domeniul energeticii pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 30 de zile, 22 octombrie–20 noiembrie 2021.

„Este o procedură tehnică pentru a putea asigura securitatea energetică a țării, să putem aloca resurse pentru procurarea gazului din surse alternative și să ne asigurăm că readucem presiunea în sistemul de gaze naturale la un nivel corespunzător”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Menționăm că astăzi, 22 octombrie, a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, care a recomandat Guvernului declararea stării de urgență pentru a asigura securitatea energetică a țării.

Subiect 1 Nu – 437 Midr Site by TV8 news

Subiect 1 Nu – 437 Midr Site

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul energetic. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a spus că s-a trecut deja pe păcură, pentru a economisi din gaz.

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă susținută în data de 19 octombrie, premierul Natalia Gavrilița a dat asigurări că Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în prag de iarnă. Ea a mai declarat că au început negocierile pentru cumpărarea gazului din surse alternative, în condițiile în care discuțiile cu Federația Rusă nu sunt deloc simple.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.