Ion Ceban, foc și pară după ce un agent economic a livrat la o grădiniță fulgi de ovăz cu „obiecte străine” în interior: „Să îl mănânce ei. Vom face controale inopinate”

0

Primarul general Ion Ceban se arată indignat după ce un agent economic a livrat la o grădiniță fulgi de ovăz cu „obiecte străine” în interior. Ceban a solicitat o anchetă și controale inopinate.

Am lucrat foarte mult la crearea unui meniu unic, îmbunătăţit pentru copiii din instituţiile de educaţie timpurie. Am reorganizat acest sistem, am eliminat agenții economici care aduceau pe masa copiilor produse alterate. În rezultat în ultima perioadă nu am avut cazuri unde părinţii să se plângă de calitatea alimentaţiei în grădiniţe.

Dar, DETS sectorul Rîșcani a fost sesizată, în data de 27 octombrie, de către administrația unei grădinițe din capitală, precum că în procesul preparării terciului din fulgi de ovăs au fost observate corpuri străine pe suprafața acestuia.

Astfel, procesul de pregătire a terciului a fost încetat imediat și acest produs nu a ajuns pe masa copiilor. Meniul a fost  schimbat cu un alt produs calitativ de fulgi de ovăs.

Am zis ca aceste „corpuri străine„ cum a fost scris în nota informativă cerută de mine, să le mănânce acei agenți economici care livrează aceste produse”, a declarat Ceban.

Primarul spune că DETS Rîșcani a sesizat agentul economic furnizor SRL ,,Nipetgal” în vederea înlocuirii urgente a produsul alterat cu un alt produs calitativ.

„Solicit ca numele acestor agenţi economici în cazul în care sunt depistați, să fie făcute public. Știu că în acest domeniu există o caracatiță, că nu mai dai de capăt a cui este o companie sau alta, deși am mai făcut curat și aici.  Am solicitat ca toți directorii de instituții să fie precauți, iar DGETS să iniţieze imediat controale inopinate, prin toate instituțiile de educaţie timpurie.

Totodată am solicitat ca juriștii, legal să vadă cum pot fi sancționați acești agenți economici, iar contractele de achiziție cu companiile de rea credinţă să fie reziliate imediat. Voi merge şi eu pe la unele instituții în timpul meselor, în toate sectoarele”, a conchis edilul.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.