Jens Stoltenberg: Ucraina va deveni membră a NATO

0

„Ucraina va deveni membră a NATO. Este o chestiune de „când”, nu de „dacă””. Declarația a fost făcută de secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) Jens Stoltenberg miercuri, 3 aprilie, la începutul reuniunii miniștrilor de externe din cadrul NATO, care adună oficialii la Bruxelles pentru două zile.

Potrivit secretarului general al NATO, Ucraina are „nevoi urgente”,iar orice întârziere în furnizarea de sprijin are consecințe pe câmpul de luptă, „chiar în acest moment”, transmite evenimentul.md cu referire la zdg.md.

Astfel, Jens Stoltenberg a afirmat că țările aliate „trebuie să schimbe dinamica sprijinului”.

„Trebuie să asigurăm acordarea unei asistențe de securitate fiabile și previzibile Ucrainei pe termen lung. Astfel încât să ne bazăm mai puțin pe contribuțiile voluntare și mai mult pe angajamentele NATO. Mai puțin pe oferte pe termen scurt și mai mult pe promisiuni pe mai mulți ani.

Prin urmare, miniștrii vor discuta despre modul în care NATO și-ar putea asuma mai multe responsabilități în ceea ce privește coordonarea dotărilor militare și a instruirii pentru Ucraina, ancorând acest lucru într-un cadru NATO robust.

Vom discuta, de asemenea, despre un angajament financiar multianual pentru a ne menține sprijinul.
Această reuniune ministerială va pregăti terenul pentru obținerea unui consens asupra acestor chestiuni, pe măsură ce ne pregătim pentru reuniunea la nivel înalt de la Washington”, a declarat oficialul.

Acesta a mai spus că „Moscova trebuie să înțeleagă că nu-și poate atinge obiectivele pe câmpul de luptă și că nu poate aștepta”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.