Liliana Vițu, desemnată în calitate de membru al Consiliului Audiovizualului. Ce alte numiri au fost aprobate

0

Jurnalista Liliana Vițu este propusă în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, desemnată din partea Guvernului. Hotărârea a fost adoptată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Executivului.

Liliana Vițu a activat în domeniul mass-media mai mulți ani, fiind într-o perioadă director al Departamentului Ştiri la Postul de televiziune „Moldova 1”. La fel, ea a activat și în calitate de purtător de cuvânt al prim-ministrului Iurie Leancă.

De menționat că Consiliul Audiovizualului este constituit din 7 membri:

– 3 membri propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare;
– un membru propus de Președintele Republicii Moldova;
– un membru propus de Guvern;
– 2 membri propuși de organizații ale societății civile, reprezentative pentru domeniul serviciilor media audiovizuale.

Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre a Parlamentului, pentru un singur mandat de 6 ani.

Amintim că acum o săptămână Parlamentul a respins raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului pentru anul 2020. În rezultat, întreaga componență a CA a fost demisă.

Totodată, în cadrul ședinței de azi a fost votată numirea Galinei Rusu în funcția de secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării, dar și a lui Alexandru Manciu în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.