Lucrările la rețeaua de apeduct și canalizare de pe str. Alexandru cel Bun sunt pe ultima sută de metri

0

Lucrările la rețeaua de apeduct și canalizare de pe str. Alexandru cel Bun sunt pe ultima sută de metri. Potrivit primarului general Ion Ceban, la moment, acestea se execută pe două tronsoane: str. Armenească –str. V. Alecsandri și str. Sfatul Țării – str. Maria Cebotari.

„Lucrările la rețelele exterioare de apeduct de 160mm și 400mm sunt executate în proporție de 95%, finisarea acestor fiind planificată pentru săptămâna viitoare, în cazul condițiilor meteo favorabile. Urmează testarea și efectuarea reconectărilor.

Pe partea de canalizare, lucrările sunt executate în proporție de 65-70%.  Totodată, se lucrează activ și pe celelalte segmente de reabilitare a utilităților, astfel încât toate lucrările să fie finalizate în termenii stabiliți, întrunind cele mai înalte condiții de calitate”, a declarat edilul.

Primarul spune că lucrările de reabilitare a rețelelor subterane de apeduct și canalizare pe strada Alexandru cel Bun au loc în vederea asumării de către APL Chișinău a obligațiunii de reabilitare a infrastructurii, în cadrul Pachetului II al proiectului „Chișinău – Drumuri Urbane”, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondul Special de Energie Verde al BERD.

Acestea au ca scop pregătirea carosabilului și a trotuarelor străzii Alexandru cel Bun pentru reparație capitală. În cadrul aceluiași Pachet II finanțat de BERD/BEI vor fi reparate și străzile 31 August 1989 și Tighina, unde au fost pozate rețelele de apeduct și canalizare. În prezent, pe strada 31 august 1989 se lucrează pe partea de semaforizare și electricitate.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.