Maia Sandu s-a văzut cu Președintele în Exercițiu al OSCE

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere, astăzi, cu Ann Linde, ministra Afacerilor Externe a Suediei, Președintele în Exercițiu al OSCE, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră, informează OFICIAL.

Șeful statului spune că a discutat despre evoluțiile din dosarul transnistrean, inclusiv situația pandemică din regiune și problemele ce țin de respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului.

„Am vorbit și despre pregătirile pentru relansarea, în această toamnă, a procesului de negocieri în format 5+2. Am confirmat determinarea noastră de a găsi soluții pașnice pentru apropierea celor două maluri, prin politici coerente de reintegrare, ce urmăresc consolidarea statului Republica Moldova”, notează Sandu.

La fel, Președintele spune că a vorbit cu ministra Linde și despre relațiile bilaterale între Moldova și Suedia.

„Am discutat agenda noastră de reforme, axată pe combaterea corupției și reformarea justiției, consolidarea instituțiilor de stat și digitalizarea serviciilor publice, relansarea economică și dezvoltarea locală. Sunt priorități pentru care avem nevoie de sprijin larg. Suedia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre – am discutat, în acest context, despre perspectivele cooperării pentru următorii ani”, se arată în declarația șefului statului.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.