Parlamentul introduce consilii de experți pentru comisii: Colaborare cu mediul academic și societatea civilă

0

Comisiile parlamentare permanente vor beneficia de consultanță oferită de consiliile de experți create pe lângă acestea. O hotărâre care reglementează organizarea și funcționarea acestor consilii a fost adoptată, la sfârșitul anului trecut, de Biroul permanent al Parlamentului.

Potrivit documentului, comisiile parlamentare vor putea crea consilii de experți care vor oferi expertiză în domeniile de activitate ce țin de competența comisiilor. Aceste consilii vor avea statut consultativ. Recomandările elaborate și prezentate de consiliile de experți vor putea fi utilizate în procesul legislativ și, după caz, transmise spre informare autorităților publice de resort.

Din consiliul de experți vor face parte reprezentanți ai mediului academic, ai asociațiilor profesionale, ai societății civile. Calitatea de membru al consiliului de experți va fi una onorifică, voluntară și neremunerată. Componența nominală a consiliilor de experți va fi aprobată prin decizia comisiilor parlamentare, potrivit unui comunicat al Legislativului.

sursa

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.