Peste 100 de persoane s-au ales cu sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice

0

Începând cu 1 octombrie se pun în aplicare măsurile prevăzute în anexa nr.2 a Hotărârii nr.62 aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 22 septembrie 2021.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției, au efectuat controale inopinate în piețe, centre comerciale (mall-uri) și cluburi de noapte, monitorizând respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare.

Au fost efectuate peste 2.900 de verificări a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate într-o primă etapă 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice.

În contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate, Poliția este nevoită să acționeze ferm, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Vom continua aceste activități informativ – preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atât timp cât normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict.

În acest context Poliția recomandă:

Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Respectarea distanței fizice de minimum un metru între persoane, cu excepția cazurilor când – prin prevederi speciale – se stabilește respectarea unei alte distanțe între persoane ori în cazul regulilor de transportare a persoanelor în transportul public.

Respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora este stabilit regimul respectiv.

Respectarea de către persoanele fizice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de cumpărător a măsurilor impuse de către autorități.

Asigurarea accesului fluidizat al vizitatorilor / cumpărătorilor în interiorul unității comerciale.

Trebuie în continuare să ne mobilizăm și să conștientizăm că pericolul de îmbolnăvire este departe de a fi trecut iar controalele pe care le facem au un singur obiectiv: protejarea sănătății oamenilor!

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.