Primăria Chișinău a făcut tot ce este posibil în lupta cu pandemia Covid-19, susține Ceban

0

Primăria Chișinău a făcut tot ce este posibil în lupta cu pandemia Covid-19, restul atribuțiilor le rămân celor de la Guvernare și organelor de drept. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Nu este treaba șoferului și taxatorilor de autobuze și troleibuze să le spună pasagerilor să își pună masca. Este treaba poliției. Poliție municipală nu avem. La fel, ca și gestionarea proceselor de trafic în municipalitate. Șoferul trebuie să ducă autobuzul și pasagerii în siguranță până la destinație. Ministerului de Interne noi le-am scris de foarte multe ori.

Cât ține de piețe sau magazine, la fel sunt responsabili organele specializate, MAI, IGC, IGP, ANSA, etc. Noi asigurăm toate infrastructura.

Noi tot vorbim de profesori, de medici. În asemenea hal nu cred că a mai ofensat cineva vreodată aceste categorii de persoane. Spuneau că tot trebuie să fie pe gratis, testați, etc. Noi îi testăm pe gratis, pe profesori. Deși avem o rată de vaccinare de 96% în capitală. Ce rată de vaccinare a profesorilor este Taraclia, spre exemplu.

Trebuie să înțelegem că fiecare are partea lui de responsabilitate. Noi, pe partea noastră de responsabilitate și competență facem tot posibilul. Și medicii sunt vaccinați cu peste 96%. Și este ofensator să îi arăți astăzi profesorului, că el trebuie să se testeze din banii proprii. Da, noi asigurăm acest lucru. Şi nu cu 300 de lei per test rapide, cum se găsesc în farmacii, dar cu 13 lei. Cine face supraprofituri aici? De ce tace ministerul, de ce tace Parlamentul? 13 lei vs. 300 de lei. Pe toți să îi testăm, pentru că să te îmbolnăvești poți și după vaccinare. Pentru ca procesul de vaccinare să continue corect, trebuie să avem grijă de profesori. Dacă vrem ca în instituțiile medicale să fie lucrurile asigurate, trebuie să asigurăm medici”, a declarat Ceban.

Amintim că de la începutul pandemiei, Primăria Chișinău a cheltuit milioane de lei pentru dotarea spitalelor cu aparatură necesară și măsuri profilactice în lupta cu Covid.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.