Primăria Chișinău s-a apucat de capul construcțiilor ilegale din capitală

0

Primăria Chișinău s-a apucat de capul construcțiilor ilegale din capitală. Într-un live pe pagina sa de Facebook, edilul spune că până acum au fost examinate minuțios 20 de construcții, acolo unde sunt diverse probleme.

Edilul afirmă că pe 5 dintre acestea, actele au fost transmise organelor competente, Guvern, Procuratura Generală, Președinție, Parlamentul RM, AST, pentru a fi examinate și a se expune pe aceste dosare.

„Zicem anterior că am pregătit mai multe dosare cu privire la construcțiile problematice care le avem în oraș. Mă refer la acele construcții, unde au fost eliberate acte permisive anterior și în ultima perioadă au apărut ca ciupercile după ploaie, iar noi ca și primărie nu mai avem pârghii legale de a interzice construcția lor sau de a le stopa sau demola. Avem proprietarii care ne-au fluturat cu documentele permisive și care ne-au și atacat în instanțe de judecată pentru unele decizii anterioare ale Primăriei. Actele fiind eliberate de conducerea precedentă a Primăriei.

„Ce este foarte important și despre ce vreau să anunț astăzi. Am văzut și am citit ieri mai multe informații despre intenția ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, referitor la construcțiile ilegale. Și anume, a declarat că, construcții ilegale, vor fi demolate.

Salut această decizie și nu sunt cel care doar critic, dar susțin și ideile și intențiile bune a conducerii. Iar asta chiar este o decizie foarte bună”, a punctat Ceban.

Primarul afirmă că Primăria Chișinău se alătură acestei clauze. „Avem construcții care mai sunt la etapa de lucru, care nu sunt finisate și unde se mai poate de intervenit.  Dacă până în prezent Primăria nu are pârghii legale, dar nici nu dispune nici de sume financiare în vederea demolării clădirilor, deoarece sunt sume enorme care se ridică la milioane de lei, consider că acum împreună cu Guvernul, care se declară determinat să facă ce spune, să reușim în acest scop”, a precizat edilul.

Ceban a mai declarat că Guvernul are și pârghii și poate aloca și sume financiare pentru demolarea construcțiile ilegale.

„Tare mult îmi doresc să avem claritate și să fie clar pentru toți ceilalți. De doi ani, nu am permis construcții monstruoase și ilegale. Cu toate acestea ne-am trezit, spre exemplu, cu o clădire cu 20 de etaje chiar în inima Chișinăului în spatele liceului Asachi, care a primit acte permisive până la mandatul meu. Deși au fost încercări de a stopa, pârghii legale nu avem.

Iată dacă reușim împreună cu responsabilii, Guvernul să demolăm aceste construcții atunci vom fi campioni˚, a conchis edilul.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.