Primăria Chișinău va aloca mijloace financiare pentru compensații la facturi în valoare de 40% din sumă

0

Primăria Chișinău a alocat circa 90 de milioane de lei pentru compensații la facturi în valoare de 40% din sumă. Pe acești bani pot conta familiile ale căror veniturile pentru fiecare membru al familiei nu depășesc 3 mii de lei. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1, subliniind că această compensație nu a fost anulată sau redusă nici măcar în fața unei creșteri puternice a prețurilor la gaze.

„Acest ajutor va fi primit de zeci de mii de oameni – mult mai mult decât este gata să ofere guvernul. După părerea mea, Guvernul ar trebui acum să ia măsuri, poate să ia un exemplu de la Chișinău, și să extindă acest program în toată țara. Când măriți prețul gazului de 2,5-3 ori nu este suficientă o compensație de 500-700 lei. Oamenii nu vor putea plăti, asta îi va scufunda în sărăcie totală”, a declarat indignat primarul capitalei.

Edilul și-a exprimat opinia că autoritățile centrale trebuie să adopte experiența Chișinăului și să ofere compensații pentru facturi în valoare de 40% din sumă tuturor cetățenilor cu venituri mici ai țării.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.