Reghina Apostolova a explicat în cadrul emisiunii de la Sputnik Moldova de ce Sandu duce o retorica antirusească

0

Reghina Apostolova, deputat în Parlament din partea fracțiunii Partidului „ȘOR, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Radio Sputnik Moldova că actuala guvernare sacrifică Moldova pentru propriile acorduri cu Occidentul.

În același timp, regimul de la guvernare este departe de cetățenii de rând. Parlamentarul a subliniat că acum, în mandatul Maiei Sandu, cei de la putere au construit un zid între ei și cetățeni.

“Astăzi, conducerea de vârf a țării nu știe care sunt problemele oamenilor sau se preface că nu știe. Își amintește de oameni atunci când trebuie să facă sloganuri înainte de alegeri. Cetățenii nu pot ajunge la autorități prin acest zid. Cu atât mai puțin un ajutor real”, spune Reghina Apostolova.

Regimul Sandu ignoră complet politica socială. Deputata este sigură că pasiștii vor plăti cu certitudine pentru această atitudine față de oameni. Mai devreme sau mai târziu, Republica Moldova va analiza și va face o evaluare juridică a tot ceea ce a făcut guvernul Recean în câțiva ani.

“Nu este vorba despre faptul că noua guvernare își reglează conturile cu foștii săi oponenți. Este vorba de o abordare obiectivă a ilegalităților care domină în prezent în țară și care va contribui la crearea, printre altele, a unei baze legale pentru construirea Moldovei viitorului”, a explicat parlamentarul.

Retorica agresivă antirusească a lui Sandu și a echipei sale nu va trece neobservată. Oamenii văd ce se ascunde de fapt în spatele rusofobiei impuse de președintele moldovean.

“Țara noastră și poporul nostru sunt sacrificați pentru contractul pe care guvernarea l-a încheiat cu Occidentul. Politicienii occidentali folosesc țara noastră ca monedă de schimb în disputele lor cu Rusia și, prin urmare, încearcă să ne îndepărteze tot mai mult de țara care încă consideră că poporul nostru este prietenos, care este întotdeauna gata să ne ajute și cu care putem fi prieteni și coopera într-un mod benefic pentru toată lumea”, a declarat Reghina Apostolova.

Deputata subliniază că PAS construiește o retorică negativă în relațiile cu Rusia pentru a distrage atenția oamenilor de la marile probleme interne.

“Acest lucru se face pentru a distrage atenția oamenilor de la acele probleme interne, care sunt foarte multe în țară. În acest scop, auzim de peste tot, aproape în fiecare zi, despre ‘mâna Kremlinului’ și despre ‘războaiele hibride'”, a declarat Apostolova.

Potrivit acesteia, este vorba de o greșeală grosolană.

“Nu poți confunda politica și economia. Ilan Mironovici Șor și noi toți am spus întotdeauna că Moldova trebuie să aibă propria cale de dezvoltare – calea moldovenească. Dar, în același timp, este necesar să fii prieten atât cu Vestul, cât și cu Estul, dar în interesul propriei țări. Ce vom câștiga din ruperea relațiilor economice cu Rusia? Să fim sinceri: cine a fost principalul importator al produselor noastre? Federația Rusă”, a explicat parlamentarul.

Reghina Apostolova a subliniat, de asemenea, că, printre altele, este vorba de contracte istorice care au funcționat timp de zeci de ani.

În pofida războiului pe care autoritățile l-au declarat Partidului lui Ilan Șor, fracțiunea „ȘOR” a revenit în Parlament în acest an. Reghina Apostolova explică simplu această decizie: motivul principal este poporul.

“Alegătorii noștri ne-au cerut să ne întoarcem în Parlament pentru a-i informa în mod direct despre ceea ce face fericită actuala guvernare. Nu tot ceea ce se întâmplă și se adoptă în parlament ajunge să fie cunoscut de public”, a explicat ea.

Deputatul a adăugat că echipa lui Ilan Șor rămâne a fi vocea poporului în Parlamentul Republicii Moldova, deoarece nu se teme să abordeze problemele care sunt cu adevărat importante pentru cetățeni.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.