Tinerii inovatori din Moldova și România dezvoltă o inimă artificială revoluționară

0

Robert Gatman, un tînăr în vîrstă de 20 de ani din raionul Soroca, împreună cu colegii de la Facultatea de Bioinginerie Medicală a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași au reușit să obțină un succes remarcabil în domeniul inovației medicale.

Tinerii au creat o inimă artificială care promite să revoluționeze tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Cu tehnologii de ultimă generație și pasiune pentru bioinginerie, studenții au reușit să dezvolte un prototip de inimă artificială care imită funcționalitatea și performanța unei inimi umane.

„Inima se bazează pe un principiu simplu, este un fel de pompă care pompează sîngele continuu în organismul uman. Inima artificială se va pune pacienților care au insuficiență cardiacă avansată, care nu pot beneficia de un transplant, astfel, dispozitivul nostru se va pune în locul ventriculelor, va fi un flux continuu de sînge, iar pacientul practic nu va avea puls. Inima artificială Mavis, poate fi încărcată printr-un sistem wireless”, spune Gatman Robert, student la Facultatea de Bioinginerie Medicală, UMF Iași.

Liderul echipei de cercetători Robert Gatman speră ca, în următorii 10 ani, inima artificială să fie disponibilă pe piață pentru toți cei care au nevoie de această soluție inovatoare.

sursa

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.