Tinerii pasionați de tehnologiile informaționale, invitați la IT Career Expo Cahul. Vezi ce oportunități îți oferă evenimentul

0

Tinerii din sudul țării, care își fac studiile în cadrul instituțiilor de învățământ general, superior sau profesional tehnic și sunt interesați de oportunitatea unei cariere în domeniul Tehnologiei Informației, sunt așteptați la o nouă ediție a IT Career Expo Cahul. Evenimentul va avea loc pe 3 aprilie, în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.


Participanții vor avea posibilitatea de a lua parte la sesiuni de orientare profesională și workshopuri, unde reprezentanții a peste 10 companii IT vor vorbi despre oportunitățile de carieră actuale, stagii, tehnologii de ultimă oră și vor oferi recomandări pentru construirea unei cariere de succes în domeniul TIC.


„IT Career Expo Cahul 2024 este un eveniment menit să faciliteze conexiunile dintre mediul academic și mediul de afaceri tehnologic din Cahul și să ghideze elevii prezenți la eveniment în alegerea programelor educaționale solicitate de piață și de potențialii angajatori. În cadrul evenimentului vor fi organizate ateliere pe teme și tendințe actuale ale tehnologiei, vei avea posibilitatea de a interacționa cu profesioniști din domeniul IT la nivel local și național, vei fi informat despre oferta educațională a Universității de Stat din Cahul. Scopul evenimentului este să motivăm și să îndrumăm tinerii către oportunități de creștere profesională în domeniu”, a menționat Nicolae Mocanu, administrator al Fundației Inotek


În cadrul workshopurilor vor fi abordate subiecte precum: orientare în cariera IT, începerea unei cariere în Web Development, Front End/Back End, Project management, Robotică și programare, QA Engineering, UX/UI Design. Totodată, elevii și studenții vor putea afla informații detaliate despre companiile IT, locurile de muncă vacante și posibilitatea de a face stagii de practică.
Cei mai activi participanți vor fi recompensați în cadrul „Tombolei IT Career Expo”, unde vor avea șansa să câștige premii fabuloase. Detaliile vor fi dezvăluite pe parcurs, așa că fii cu ochii pe eveniment pentru a afla cum poți fi unul dintre norocoșii câștigători!


Detaliile vor fi comunicate aici: https://shorturl.at/muvK5


IT Career Expo Cahul este unul dintre cele mai importante evenimente pentru elevii, studenții și profesorii din regiunea de sud a Republicii Moldova. Acesta are ca scop facilitarea conexiunilor dintre mediul academic și cel de afaceri tech, precum și orientarea participanților în alegerea programelor educaționale solicitate de potențialii angajatori.


Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) în parteneriat cu Inotek și are loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și co-finanțat de Guvernul Elveției. Proiectul este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei / GIZ Moldova.


IT Career Expo Cahul se desfășoară și cu susținerea Uniunii Europene și Suedia în cadrul Proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul” și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Tineret și Primăria Municipiului Cahul în cadrul programului „Cahul Capitala Tineretului 2024”.

Fundația Inotek este creată cu sprijinul Uniunii Europene și Suediei în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.