Tranzacția cu oficiile miliardarului Stati devine din ce în ce mai dubioasa!

0

Tranzacția de cumpărare a uneia dintre cele mai mari clădiri de oficii ale miliardarului Stati, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu un million de euro mai ieftin decât prețul maxim propus în cadrul licitației, continuă să trezească semne de întrebare, de această dată pe latura cumpărătorului.

Din sursele cu acces public se constată că Societatea cu Răspundere Limitată Nova Lines INC a fost înregistrată în anul 2018.

În anul 2018 compania a înregistrat un profit net de circa 18 mii de euro, în anul 2019 înregistrând pierderi de aceeași sumă. În anul 2020, compania Nova Lines INC a înregistrat un profit net de 448 de mii de euro.

Potrivit portalului b2bhint.com, fondatorul întreprinderii, Sava Mihai, mai deține Întreprinderea Mixtă SAMRUST S.R.L., care a avut ultimul profit în 2018 – de 700 de euro și  SAMRUST PLUS, care a avut în anul 2020 un profit de 380 de euro. Ultima este fondată împreună cu Rusu Tamara, cu care a fondat în acest an și compania GRAF POLIGRAF.

Potrivit mold-street.com, în urma anunțării de către Moldindconbank a vânzării blocului de oficii de pe bd. Ștefan cel Mare, la licitație au participat două companii – Nova Lines Inc, și o companie de construcții de la Chișinău.

Potrivit unor informații, ultima ar fi propus prețul solicitat de Moldindconbank din start – de 10 milioane de euro, oferind dovezile de deținere și proviniență a acestei sume. Cu toate acestea, surse care au dorit să rămână anonime, susțin că imobilul ar fi vândut de bancă cu suma de nouă milioane de euro. Cumpărătorul nu infirmă, dar nici nu confirmă suma de nouă milioane. Administratorul Nova Lines Inc, Denis Madraburcă a declarat pentru mold-street.com că deocamdată nu oferă detalii pe marginea tranzacției, dar și a planului de investiții în noua achiziție.

Totodată, responsabili de la Moldindconbank au declarat pentru UNIMEDIA că vor reveni cu detalii privind această tranzacție atunci când aceasta va fi finalizată, iar „informațiile lansate în spațiul public” nu ar corespunde adevărului, fără însă să precizeze la ce anume se refera instituția.

Clădirea edificată pe 22 de ari de teren, chiar peste drum de monumentul lui Ștefan cel Mare, are o suprafață la sol de 1640 de metri pătrați, iar în interior – aproape 10 750 de metri pătrați (pentru comparație, clădirea Parlamentului Republicii Moldova are suprafața de 10 950 de metri pătrați). În 11 ani nu s-a reușit decât executarea a 60% din volumul lucrărilor. Conform proiectului, imobilul trebuia să aibă spații comerciale, oficii, parcări și apartament Pentahouse.

Anatolie Stati a renunțat, cel puțin oficial, la clădire după ce Ascom Grup a cedat șantierul companiei Ozi Grup. Deși firma este afiliată grupului Ascom, proprietarul imobilului a devenit Elena Ozerov. În 2016, atât terenul cât și construcția sunt preluate de Moldinconbank din contul datoriilor acumulate în urma neachitării creditelor.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.