6 persoane reținute în dosarul de contrabandă cu țigări „Ashima”

0

Încă șase reținuți în dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul, cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră

Serviciul de Informații și Securitate, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au desfășurat percheziții în dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări „Ashima”, deconspirată în iulie curent.

Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău. Printre persoanele reținute astăzi, în urma documentării desfășurate de SIS în colaborare cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, se regăsesc trei figuranți implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

Actualmente, pe dosar figurează cu statut de învinuit și bănuit 14 persoane. Investigațiile vor continua, în vederea deconspirării totale a schemei de contrabandă și stabilirii tuturor circumstanțelor săvârșirii infracțiunilor menționate.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.