Liliana Vițu, desemnată în calitate de membru al Consiliului Audiovizualului. Ce alte numiri au fost aprobate

Jurnalista Liliana Vițu este propusă în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, desemnată din partea Guvernului. Hotărârea a fost adoptată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Executivului.

Liliana Vițu a activat în domeniul mass-media mai mulți ani, fiind într-o perioadă director al Departamentului Ştiri la Postul de televiziune „Moldova 1”. La fel, ea a activat și în calitate de purtător de cuvânt al prim-ministrului Iurie Leancă.

De menționat că Consiliul Audiovizualului este constituit din 7 membri:

– 3 membri propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare;
– un membru propus de Președintele Republicii Moldova;
– un membru propus de Guvern;
– 2 membri propuși de organizații ale societății civile, reprezentative pentru domeniul serviciilor media audiovizuale.

Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre a Parlamentului, pentru un singur mandat de 6 ani.

Amintim că acum o săptămână Parlamentul a respins raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului pentru anul 2020. În rezultat, întreaga componență a CA a fost demisă.

Totodată, în cadrul ședinței de azi a fost votată numirea Galinei Rusu în funcția de secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării, dar și a lui Alexandru Manciu în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Comments (0)
Add Comment