Prima ediție a Galei Premiilor Patrimoniului Cultural 2024. Ion Ceban: Avem un respect pentru toți cei care contribuie la valorificarea moștenirii culturale

De Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, primarul Capitalei, Ion Ceban, a celebrat contribuțiile remarcabile pentru protejarea, îmbunătățirea și promovarea patrimoniului cultural al țării noastre în cadrul unui eveniment special – Gala Premiilor Patrimoniului Cultural 2024.

„Suntem recunoscători pentru contribuțiile extraordinare ale persoanelor și organizațiilor care au dedicat timp și energie protejării, reabilitării și valorificării moștenirii noastre culturale. Avem o mulțime de proiecte frumoase implementate sau în derulare. Vorbim de școli, biblioteci, cât și de alte instituții culturale, dar și despre investiții pentru domeniul arheologic”, a declarat edilul Capitalei în cadrul evenimentului.

Astfel, în cadrul Galei au fost acordate 7 premii, dintre care Primăria Chișinău a oferit 2 premii.

  1. Decernarea Premiului pentru Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural
  2. Decernarea Premiului pentru Completarea și Păstrarea Patrimoniului Cultural

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a precizat că Gala Patrimoniului Cultural este despre oamenii care pun în valoare patrimoniul nostru, îl promovează și îl păstrează pentru viitoarea generație, pentru conservarea tradițiilor și a tezaurului nostru cultural și uman.

„Primăria Chișinău, împreună cu Direcția Cultură a Capitalei, promovează patrimoniul cultural prin diverse activități și evenimente, întrucât acesta joacă un rol important în coeziunea socială și în promovarea înțelegerii și respectului între diferite grupuri din cadrul unei comunități. Ne bucurăm că, pentru prima dată, Primăria Chișinău investește în proiectele arheologice din Capitală. Prin păstrarea și promovarea patrimoniului, comunitatea își păstrează rădăcinile și identitatea distinctă. Cele mai de valoare resurse rămân oamenii care se dedică domeniului și se implică pentru a păstra monumentele istorice”, a mai adăugat Ion Ceban.

Comments (0)
Add Comment