Au fost aprobate Programele pentru examenul național de Bacalaureat

0

Comisia Națională de Examene a aprobat Programele pentru examenul național de Bacalaureat.  Acestea au fost elaborate în contextul modernizării Curriculumului Național la disciplinele școlare și în corespundere cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul național de Bacalaureat, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Programele de examen sunt documente normative ce vizează modalitatea de evaluare a candidaților la disciplina de examen și sunt destinate autorilor de teste, profesorilor, elevilor, conducătorilor instituțiilor de învățământ ș.a.

În perioada septembrie-octombrie 2021, Programele de examen au fost supuse consultărilor publice, fiind publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE). „În urma consultărilor publice, ANCE a recepționat avize de la organele locale de specialitate în domeniul învățământului, de la instituțiile de învățământ general și de la alți reprezentanți ai mediului academic”, potrivit Ministerului Educaţiei. 

“În sesiunea 2022, candidații la examenul național de Bacalaureat vor susține probele examenului în baza noilor Programe de examen aprobate”, indică MEC.

Programele pot fi accesate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (www.ance.gov.md).

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.