Reținuți în timp ce vindeau droguri. 15 kg de marijuana au fost ridicate de poliție

0

Au pus pe roate o afacere cu marijuana, dar au fost demascați de polițiștii de investigații.  Suspecții, doi bărbați de 40 și 52 de ani,  au fost reținuți în flagrant, în raionul Ungheni, în timp ce intenționau să  pună în circulație 7 kg de marijuană.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, desfășurate de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a  Inspectoratului național de investigații, au documentat un grup de persoane care comercializau substanțe narcotice pe teritoriul țării.  

Aceștia, pe parcursul anului, ar fi sădit și îngrijit plante de cânepă într-o  fâșie forestieră  dintr-o localitate din raionul Ungheni, iar la sfârșitul  lunii octombrie,  plantele de cânepă le-ar fi prelucrat  cu scopul obținerii drogurilor sub formă de marijuană   

Astfel, timp de o lună,  ofițerii de investigație au infiltrat un  investigator sub acoperire pentru a obține mai multe informații în privința  celor care aveau intenția de a comercializa o cantitate impunătoare de marijuană.    

În continuare, sub controlul Poliției, investigatorul sub acoperire au procurat de la pretinșii comercianți  1 kg de marijuană  sub formă de muguri, contra sumei de 30 de mii lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști,  la începutul lunii noiembrie,  suspecții au fost reținuți în flagrant, în timp ce intenționau să pună în circulație ilegală 7 kg de marijuană.

Ulterior, în podul casei mamei unuia dintre  suspecți, polițiștii  au ridicat circa 7 kg de masă vegetală care se presupune a fi marijuană, iar la liderul grupului infracțional a fost găsită și ridicată o armă de vânătoare, deținută ilegal și cartușe pentru aceasta. 

În urma tuturor acțiunilor desfășurate, Poliția a ridicat 15 kg de marijuana, în valoare de aproximativ 4 500 000 de lei.

Suspecții se află în arest pentru 30 de zile. Unul din ei  și-a recunoscut vina, astfel,  contribuind  la acumularea materialului probatoriu pe caz. 

În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate sub coordonarea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Rîșcani și cu suportul Secției  urmărire penală a Inspectoratului Poliție Rîșcani.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.