Ceban a cerut pregatirea spațiilor medicale la Centrul Covid de la MoldExpo în caz de un nou val

0

Chișinăul trebuie să fie pregătit pentru noua tulpină de Covid-19, omicron. Primarul general, Ion Ceban, afirmă că a avut dreptate atunci când a insistat la păstrarea spațiilor de la Centrul Covid, de la MoldExpo.

Ceban mai spune că trebuie să se gândească o strategie și scenarii de lungă durată, cu privire la situația pandemică. 

„Să nu ne conducem după ambiții și că cineva ne place s-au nu. Vom urmări cu atenție comportamentul noii tulpini Omicron, tulpina Sud-Africana care se pare ca ne va face în curând noi provocări. Nu facem prognoze, vom urma recomandările și constatările autoritarilor competente la nivel UE, inclusiv OMSi”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei a punctat că în municipiu se va merge pe unele acțiuni concrete. Ceban spune că vrea măsuri de prevenire prin creșterea vaccinărilor, dar și analizarea vaccinării cu doza a 3 a tuturor persoanelor, dar nu doar a unor categorii.

Pregătirea strategică și securizarea spațiilor medicale și a spitalelor municipale în caz că apare un nou val pandemic cu tulpina Sud-Africana. Procurări strategice de echipamente de protecție, echipamente medicale esențiale in pregătire către un nou val Omicron.

„Aici solicitam MS efectuarea imediată a procurorilor strategice imediate, pentru a avea în rezervă medicamente antivirale și altele conform protocolului de tratament Covid, procurarea concentratoarelor de oxigen și consumabilelor, asigurarea cu surse și în puncte de oxigen”, a precizat edilul.

Primarul a mai cerut pregatirea spațiilor medicale la Centrul Covid de la MoldExpo în caz de un nou val mare de internări, dar și respectarea regulilor de sănătate publică.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.