Consumul de gaze pentru luna octombrie urmează să fie recalculat

0

Moldovagaz anunță despre deconspirarea unei escrocherii de proporții. Mii de metri cubi de caz, care nu au fost consumați de fapt,  au fost incluse în baza de date și, respectiv, în facturile cetățenilor pentru luna octombrie. Nelegiuirea a ieșit la iveală în urma unui audit.

„Direcția securitate corporativă SA „Moldovagaz” a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie. În timpul auditului s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate”, se menționează în comunicatul instituției.

Responsabilii din cadrul SA „Moldovagaz” susțin că, în urma acestor acțiuni  ar putea apărea discrepanțe pronunțate în bilanțul gazelor naturale la nivel de țară.

Totodată, se comunică că tot consumul de gaze pentru luna octombrie urmează să fie recalculat.

„Actualmente se recalculează consumul de gaze naturale în luna octombrie pentru a factura volumele reale”, se menționează în comunicatul furnizorului, care a făcut un apel către  consumatori  să „transmită datele exacte ale contoarelor”.

În baza rezultatelor auditului a fost inițiată o anchetă internă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite corespunzător.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.