Ceban: Municipalitatea și-a propus să devină cea mai transparentă autoritate publică locală prin activitățile pe care le desfășoară

0

Proiectul planului anti-corupție elaborat de Primăria municipiului Chișinău și realizat cu suportul experților contractați de către UNDP a fost prezentat astăzi, după care urmează să fie publicat și suspus dezbaterilor publice și propus spre aprobare în CMC.

Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea și-a propus să devină cea mai transparentă autoritate publică locală prin activitățile pe care le desfășoară și angajamentele asumate în beneficiul cetățeanului.

„Strategia Locală Anticorupție va avea drept obiective dezvoltarea climatului de integritate, a responsabilității, transparenței și rezistenței la riscurile de corupție ale agenților publici din cadrul autorităților administrației publice locale și aleșilor locali, care reprezintă un domeniu strategic pentru Primăria municipiului Chișinău.

Administraţia publică locală reprezintă un sector de o importanţă majoră, întrucât aşteptările cetăţenilor cu privire la cei care lucrează în serviciul public sunt strâns legate de modul în care este percepută funcţionarea statului, de nivelul încrederii în sistemul public, de funcţionarea optimă a instituţiilor în acord cu necesităţile societăţii.

Mai ales atunci când resursele publice sunt limitate, corupția subminează sustenabilitatea bugetelor publice și reduce fondurile publice destinate investițiilor”, a punctat acesta.

Edilul spune că acest plan trebuie să indice acţiunile ce urmează a fi executate, responsabilii de executare, rezultatele scontate, indicatorii de progres şi termenele de realizare, iar Planul Strategiei locale anticorupție va include mai multe puncte.

Implementarea Strategiei pentru administrația publică locală, va duce la consolidarea unui climat de intoleranţă la fenomenul corupţiei şi de schimbare a abordării implementării documentelor de politici, spre a asigura eficienţa reală şi atingerea rezultatelor scontate pentru Primăria municipiului Chișinău.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.