EDITORIAL // Isteria, prostia și lipsa de responsabilitate față de virusul COVID-19 (foto)

0

Acest articol nu se referă neapărat la politica despre care, poate, v-ați obișnuit că vă vorbeam. Este un articol care exprimă opinia și viziunea mea despre isteria, prostia și lipsa de responsabilitate față de virusul COVID-19.

Tot mai frecvent observ cum:

– oamenii publică cu îngrijorare în rețelele de socializare numărul de cazuri – eu cred în sinceritatea lor și în faptul că își fac griji. F. Bacon considera că: „Nu este nimic mai grav decât frica”. Nu pot să nu cad de acord cu autorul, deoarece noi înșine am creat această panică;

– Ministrul Sănătății obligă medicii, profesorii și funcționarii de stat să se vaccineze contrar voinței lor. Ministrul moldovean al Sănătății a depășit toate așteptările logice, obligând cadrele didactice, care sunt plătiți cu salarii mici, să prezinte un test COVID-19 o dată la fiecare 14 zile! Prostia constă în faptul că în cele 14 zile orice persoană se poate infecta și trata, iar decizia respectivă este fie o prostie ordinară a ministrului, fie o decizie de natură comercială.

Amatorilor de a publica pe rețelele de socializare informații panicarde, le pun la dispoziție următoarele date.

Numai în cursul zile de azi:

– 28 de mii de oameni au murit de foame în ultimele 24 de ore (anual – peste 7 milioane);

– două mii de oameni au murit în ultimele 24 de ore de boli cauzate de apa necalitativă.

Majoritatea acestor persoane sunt copii cu vârstă preșcolară. Anual mor aproape cinci milioane de copii cu vârsta de până la cinci ani. Asta în situația în care, fiecare dintre noi are acasă, în frigidere, „vaccinuri” pentru salvarea acestor persoane.

Vă veți întreba ce legătură are asta cu COVID-19?

2020 a fost, pentru majoritatea dintre noi, anul în care COVID a pus stăpânire pe întreaga lume, a fost anul fricii și al panicii, anul în care am început să vorbim despre pericolele pe care îl are acest virus și despre cât de importante sunt măștile, mănușile de protecție, dezinfectanții și alte aspecte comerciale: testele interminabile, vaccinurile și panică în masă. Însă e ciudat faptul că anume anul 2020 a devenit un an record în toată istoria a crimelor împotriva copiilor. Mă refer la războaie! În anul în care a apărut COVID-ul, numărul copiilor care trăiau în zonele de conflicte armate a crescut. La 420 de milioane a ajuns numărul copiilor cu vârsta sub cinci ani în aceste zone. Fiorosul și temutul COVID nu a oprit nici un război, ba dimpotrivă, zonele de conflict armat au crescut până la 43. În aceste războaie, începând cu 2010, mor zilnic sute de copii cu vârsta sub cinci ani. ONU nu a ajuns încă la un numitor comun în ceea ce privește stăvilirea unor conflicte armate din cauza unor formulări juridice banale și a confruntărilor dintre marile puteri: SUA, Rusia, China.

Sau poate stoparea conflictelor armate nu îi este convenabilă? Sau lupta împotriva COVID-ului aduce mai multe beneficii, în condițiile în care, din cauza panicii, oamenilor le poate fi indusă orice prostie care poate genera miliarde! (În locul profesorilor aș fi declarat boicot la declarația deplasată privind prezentarea unui test o dată la fiecare 14 zile).

Pentru a ilustra clar cele două lumi paralele, anexez lucrările lui Ugur Gallen, un ilustru fotograf turc și maestru în artă. Operele acestui om de artă vor reda situația mai bine decât un milion de cuvinte.

Eu nu vă îndemn să acceptați părerea mea, ci doar să vă o formați pe a voastră proprie. Vă îndemn să nu vă panicați. Dacă voi considerați că e salvatoare masca pe care o purtați permanent într-un buzunar murdar toată săptămâna – purtați-o. Dacă sunteți de părere că vaccinul vă va salva – administrați-l, dar nu expuneți demonstrativ fotografii din momentul vaccinării și dacă nu ați fost plătit pentru asta, nu scrieți cu ce tip de vaccin v-ați imunizat. Și dacă într-adevăr nu sunteți indiferent față de viețile omenești, poate e cazul să vă gândiți la cei care vor păși în viitor? Adică să vă gândiți la copii!

Autor: Ian Lisnevschi

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.