Foști angajați ai Primăriei Durlești ar fi prejudiciat bugetul cu peste 6,5 milioane de lei

0

Mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești sunt cercetați penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție /CNA/ într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor.

Potrivit datelor CNA, în perioada anilor 2005-2006, un consilier local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul orășelului Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 hectare.

Acesta le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, unde ar fi semnat procuri generale, care îl împuterniceau pe primul, dar și pe membri ai familiei lui, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Ancheta a stabilit că beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar si persoane implicate în schemă. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat depășește 6,5 milioane de lei /peste 320 mii de euro/.

Fiica fostului consilier, care a deținut și ea o funcție publică, a fost reținută pentru 72 de ore. Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.