Guvernul a refuzat să participe în organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală

0

Guvernul nu a vrut să dea o mână de ajutor Primăriei Chișinău în organizarea sărbătorilor de iarnă. Potrivit lui Ceban, sărbătoarea este comună, dar nu a Guvernului sau a Primăriei.

„Noi am transmis o solicitare Guvernului și nemijlocit autorității responsabile, Ministerul Culturii, ca să ne coordonăm eforturile de organizare a sărbătorilor de iarnă, de comun. Eu, ca și primar al capitalei și colegii mei nu își doresc doi brazi, două concerte diferite, cu tragere de plapumă asupra sa cine este organizator și în ce condiții se organizează. Noi am întins mâna și am zis să facem împreună aceste lucruri. Sărbătorile de Crăciun, Revelion sunt sărbători de familie, frumoase, care trebuie să ne unească, dar nu să ne dezbine ca oameni, ca societate, ca instituții. Trebuie să privim mult mai matur în această privință, cel puțin la lucrurile simple, pe care le putem organiza împreună, fără să avem o dezbinare. Nu trebuie să umblu din urma Palatului Național, Moldova Concert, cu „dă-mi te rog o căsuță, că noi vrem să o aranjăm”.

Hai să coordonăm aceste lucruri. În ceea ce ține de concerte mari, noi am renunțat la această idee din start, noi avem un program foarte mare cultural, este plasat pe site-ul Primăriei. Avem toate locațiile unde vor fi târgurile de Crăciun unde vor fi amenajate zonele speciale pentru sărbătorile de iarnă, avem parteneriate cu agenții economici foarte bune. Suntem în continuare deschiși să ne coordonăm acțiunile cu Guvernul, cu instituțiile responsabile, dacă există voință, noi sintem deschiși măcar și astăzi, ne spuneți la ce oră, noi venim, vă arătăm planul, deși el este public. Dacă este nevoie de suportul nostru logistic, noi suntem gata să-l oferim. Răspunsul a fost negativ”, a precizat Ion Ceban.

Ceban afirmă că nu știe ce se întâmplă la Guvern. „E treaba lor cum comunică ei cu cetățenii, cu instituțiile, cu mass-media. Noi nu vedem sens să fie divizate sărbătorile, să existe doi brazi, Moș Crăciun galben sau nu știu de care culoare. Toți Moș Crăciunii sunt ai noștri, ai tuturor, și brazii sunt ai noștri, ai tuturor, și sărbătoarea, așa că haideți să petrecem aceste sărbători împreună frumos”, a conchis Ceban.

Amintim că startul sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 1 decembrie la ora 17:15 în PMAN.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.