Ion Ștefăniță – demis de la Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor

0

Ion Ștefăniță a fost demis din funcția de director interimar al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM). Anunțul a fost făcut de acesta, în data de 29 noiembrie, pe Facebook.

Ștefăniță a menționat că despre decizie a fost anunțat de Serviciul Resurse Umane din cadrul Ministerului Culturii.

„După 12 ani de interimat al funcției, mîine este ultima mea zi de lucru în cadrul Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor. După acest mesaj primit, îi urez următorului manager general al AIRM, succese în realizarea a cât mai multe fapte bune pentru domeniul culturii, patrimoniului cultural-istoric din Republica Moldova”, a comunicat Ștefăniță.

Tot el declară că a fost invitat la Serviciul resurse umane pentru a lua cunoștință sub semnătură cu ordinul privind eliberarea din funcţie.

În data de 5 noiembrie, Ion Ștefăniță anunța că ar putea intra în greva foamei. Acesta a acuzat presiuni asupra Agenției la conducerea căruia se afla, dar și asupra sa. Acesta declara că acțiunile ar veni din partea Ministerului Culturii și a deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate Liliana Nicolaescu-Onofrei. Atunci, Ștefăniță declara că scopul final ar acestor presiuni ar fi revocarea sa din funcție.

Totodată, Ștefăniță menționa că unul din motivele presiunilor este modalitatea în care votează în Consiliul Național al Monumentelor Istorice. Iar un motiv personal al fi demiterea fiului ex-ministrei pentru „atitudine iresponsabilă față de lucrul pe care-l avea”. Liliana Nicolaescu-Onofrei, la rândul ei, a calificat declarațiile directorului Agenției de inspectare și restaurare monumentelor, drept „aberații”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.