Județul Buzău a oferit Chișinăului 50 mii de euro pentru amenajarea scuarului Titulescu

0

Scuarul din strada Nicolae Titulescu din Chișinău va fi amenajat și restaurat până la sfârșitul acestui an, iar în primăvara anului viitor acolo va fi instalat un monument în memoria omului politic român Nicolae Titulescu.

Consiliul Județean Buzău a oferit municipalității Chișinău o sponsorizare în valoare de 50 de mii de euro pentru amenajarea și modernizarea scuarului de pe strada Nicolae Titulescu din Chișinău, unde va fi instalat monumentul “Nicolae Titulescu”, scrie sursa citată.

Consilierul municipal Corneliu Pântea a declarat că lucrările de reconstrucție a scuarului deja au început, iar costul întregului proiect se ridică la 2,5 milioane de lei. “Finanțarea acestui proiect se face de către Consiliul Județean Buzău, care a oferit o finanțare de 50 de mii de euro, proiectarea și realizarea monumentului se face la inițiativa Fundației Europene Titulescu din România și a Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova”, a spus Pântea.

Nicolae Titulescu a fost diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român, în repetate rânduri ministru al afacerilor externe, ministru plenipotențiar, fost președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române. 

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.