Mărfurile aduse de moldoveni ilegal în țară

0

20 tentative de trafic ilicit de mărfuri au fost prevenite de către Serviciului Vamal, în doar 4 zile.

Potrivit informației, 7 dintre acestea au fost contracarate pe traseele din țară.

Vameșii au depistat în automobilele moldovenilor diverse bunuri precum: articole vestimentare, piese auto uzate, jante auto și anvelope, dar și alte mărfuri fără acte de proveniență.

La Leușeni vameșii au înregistrat alte 10 cazuri de transportare ilegală a bunurilor nedeclarate, printre care, produse alimentare în cantități comerciale, produse cosmetice, bijuterii Swarovski, piese auto, accesorii pentru calculatoare, sisteme de supraveghere video ș.a. 

De asemenea, într-un autocar ce se deplasa în România au fost descoperite mai multe cutii cu „Arbidol”.

O altă tentativă de trafic ilicit cu produse medicamentoase a fost dejucată la Costești. În rezultatul controlului vamal detaliat al autocarului unei curse ocazionale Republica Moldova – Marea Britanie, au fost ridicate 1.200 de comprimate „Ospamox”, nedeclarate.

Și la Aeroportul Internațional Chișinău și Hârbovăț au fost depistate mărfuri de larg consum în cantități comerciale, nedeclarate.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

– 65 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

-13 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.