Parcul ÎM Regia „Exdrupo” va fi completat cu tehnică nouă pentru deszăpezirea orașului

0

Pentru prima dată după mulți ani parcul ÎM Regia „Exdrupo” va fi completat cu tehnică nouă pentru deszăpezirea orașului. Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii lucrau cu tehnică învechită, iar unele utilaje necesare, IM „Exdrupo” nu le avea în dotare și era nevoită să contracteze servicii din țară sau de peste hotare.

„În ceea ce privește utilajul de deszăpezire din dotarea ÎM Regia „Exdrupo”, în prezent, din totalul de 52 autospeciale, 36 de unități sunt funcționale. Întreprinderea dispune și de 14 tractoare cu lamă funcționale, 3 autogredere și 2 încărcătoare frontale.

A fost anunțată și o licitație de achiziție a serviciilor pentru furnizarea transportului specializat”, a precizat Ceban.

Amintim că 5 mașini multifuncționale au fost donate de către Federația Rusă, iar 1 a fost donată de Primăria din Viena. Între timp Directia Transport a desfășurat licitația cu privire la achiziționarea tehnicii specializate dintre care: 2 aspiratoare, 3 tractoare cu șasiu pentru salubrizare, dar și cu lame pentru deszăpezire, inclusiv cu maturi de înlăturare a stratului de zăpadă de pe carosabil, 1 utilaj de aplicare a marcajului rutier, 1 buldoexcavator multifuncțional și o pompă pentru curățarea sistemului de canalizare pluvială. Întreprinderea nu avea asemenea tehnică și era nevoită sa o contracteze, inclusiv din străinătate.

Ceban spune că atunci când a vorbit cu angajații de la ÎM Regia „Exdrupo”, oamenii s-au plâns pe tehnica învechită. „Am promis iarna trecută că încet vom procura tehnică nouă chiar dacă este costisitoare, dar foarte necesară”, a conchis acesta.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.