Patru documente cu semne de falsificare depistate la trecerea frontierei de stat, dar și în cadrul unor percheziții domiciliare

0

Pentru a fi scutiți de regimul carantinei, doi cetățeni moldoveni au prezentat la controlul de frontieră în PTF Sculeni certificate de vaccinare împotriva Covid-19. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în ziua imunizării cele două persoane nu se aflau pe teritoriul țării, deși certificatele au însemnele unor instituții medicale autohtone.
Pe numele celor vizați se efectuează cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Un alt caz, o carte de identitate și un permis de conducere cu semne de falsificare au fost depistate în urma unor percheziții autorizate.  Descinderile au avut loc la domiciliul unei persoane vizată în cadrul unei cauze penale, inițiată pe faptul falsificării testelor PCR Covid-19. Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au percheziționat domiciliul conaționalului, la sfârșitul săptămânii trecute. Bărbatul desfășura activitatea de transportator colete și pasageri spre și din Germania. Acesta este suspectat că punea la dispoziția călătorilor teste falsificate cu rezultat negativ la Covid-19, prețul cărora era inclus în costul serviciilor de transport.

Documentele depistate urmare a perchezițiilor, erau eliberate pe numele altor persoane, aveau însemnele autorității competente din România și nu întruneau condițiile unor acte veridice.

În repercursiune, documentele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora, iar în dependență de rezultat să fie luate măsurile legale ce se impun.
Dacă va fi dovedită vinovăția suspectului, acesta riscă să fie atras la răspundere în baza art 361, alin.(2), lit.b), Cod Penal al Republicii Moldova.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.