Primăria Municipiului Chișinău va continua să creeze benzi dedicate pentru transportul în comun

0

Primăria Municipiului Chișinău va continua să creeze benzi dedicate pentru transportul în comun, să reînnoiască parcul de vehicule pentru confortul cetăţenilor.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a menţionat acest lucru în cadrul emisiunii emisiunii „Puterea a Patra” la postul TV N4.

Edilul a menționat că înțelege nemulțumirea șoferilor, dar a spus că astfel de măsuri nepopulare sunt luate în interesul majorității cetățenilor, urmând exemplul celor mai mari orașe din lume.

,,Banda dedicată de pe strada Ion Creangă este încă în regim de testare, dar suntem concentrați pe crearea de „coridoare” pentru transportul în comun. Toate acțiunile în această direcție sunt legale și coordonate cu poliția. În prezent, există proiecte în curs de dezvoltare care vor complica circulația șoferilor, dar o vor facilita semnificativ pentru pasagerii transportului public.

Vorbim despre coridoarele:

1.  Alba Iulia – I. Creangă – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Viaduct – Dacia

2.  Calea Ieşilor – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Viaduct – Dacia

3.  Moscova – Bogdan Voievod – Kiev şi altele”, a menţionat Ion Ceban.

Primarul general a mai subliniat că în prezent, Primăria Chișinău suplineşte parcul de transport în comun cu 240 de unități, iar scopul municipalităţii este de a crea condiţii pasagerilor care călătoresc cu transportul public.

„Toate vehiculele achiziționate sunt dotate cu aer condiționat, multe au prize USB pentru încărcare, se lucrează la dotarea unităţilor de transport cu Wi-Fi, revizuirea contractelor pentru furnizarea GPS și introducerea integrală a unui sistem electronic de bilete. Prin crearea coridoarelor pentru transportul public din capitală, noi vrem ca cetăţeanul să ajungă rapid de la Botanica la Buiucani, fără să aştepte în ambuteiaje, adică de două ori mai repede, a mai subliniat Ion Ceban.

Amintim că benţi dedicate pentru transportul public au mai fost create pe str. A. Puşkin, Mitropolit Bănulescu – Bodoni.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.