Primarul Ion Ceban critică reformele guvernului neconsultate cu instituțiile internaționale, precum Comisia de la Veneția

0

Un șir de reforme ale actualei guvernări nu au fost consultate cu instituțiile internaționale specializate, în special Comisia de la Veneția, susține primarul Capitalei Ion Ceban, care a sesizat, în acest sens, oficialii Consiliului Europei.

„Anterior, Comisia de la Veneția a venit cu o listă de recomandări, care nu a fost luată în calcul, deși până la venirea la guvernare, președinta țării afirma că „ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția este calea spre dictatură”. Raportul OSCE/ODIHR de monitorizare a alegerilor locale din toamnă a fost unul critic și durvizavi de autoritatea centrală în privința mai multor domenii. A fost recomandată schimbarea componenței CEC, ceea ce am vorbit în repetate rânduri, pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, astfel încât să nu domine un partid. Sa constatat că reprezentanții în conducerea Consiliului Audiovizualului și „Teleradio Moldova”, instituții publice, au fost numiți politic și sunt controlate în urma modificărilor făcute la legislație de către PAS”, a declarat Ion Ceban în cadrul unui interviu de bilanț al vizitei sale la Strasbourg.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.